Opći Uvjeti

KVALIFIKACIJE VOZAČA: Minimalna dob vozača je 25 godina. Potrebna je valjana vozačka dozvola koju Vozač posjeduje najmanje jednu (1) godinu. Vozači od 21 do 24 godine života mogu iznajmiti vozilo iz A, B i K skupine vozila nakon prihvaćanja dodatne nadoplate za mlade vozače (YDS) i pod uvjetom da posjeduju vozačku dozvolu najmanje 1 godinu. Vozači stariji od 71 godine podliježu naknadi za starije vozače.

NADOPLATA ZA MLADE VOZAČE: Nadoplata za mlade vozače (YDS) omogućuje klijentima između 21 i 24 godine života da unajme vozilo iz skupina A, B i K, pod uvjetom da posjeduju vozačku dozvolu najmanje 12 mjeseci prije dana preuzimanja, uz dodatnu naknadu od 7€ po danu najma, (max. 10 dana).

NADOPLATA ZA STARIJE VOZAČE: Svi vozači stariji od 71 godine života podliježu dodatnoj naknadi od 7€ po danu najma. (max. 10 dana).

PREKORAČENJE RAZDOBLJA NAJMA: Na kraju razdoblja najma HERTZ odobrava kašnjenje povrata vozila od 29 minuta bez naknade. Nakon toga, najmoprimac mora platiti naknadu za najmanje jedan puni dan najma.

RANI POVRATAK / PRODUŽENJE NAJMA: No Nema povrata za neiskorištene dane najma / vrijednost vaučera. Produženje najma u tijeku potrebno je dogovoriti direktno s Hertz Hrvatska najmanje 48 sati prije namjeravanog / rezerviranog isteka najma, a naplaćuje se prema važećoj maloprodajnoj tarifi.

NAKNADA ZA OTKAZIVANJE / NAKNADA ZA NEPOJAVLJIVANJE: In Dobavljač ima pravo, u slučaju da se kupac nije pojavio ili otkazao najkasnije 24 sata prije preuzimanja, naplatiti klijentu naknadu za kasno otkazivanje / nepojavljivanje za iznos od 1 dana ili 30 eura, ovisno o tome koja je cijena viša. "Non Show" je na snazi ako kupac nije prikupio vozilo u roku od jednog (1) sata od rezerviranog vremena / datuma, osim ako ne postoji kašnjenje putovanja (s obzirom na to da su navedeni broj leta i / ili detalji putovanja navedeni prije dolaska u poslovnicu).

ODGOVORNOST TREĆOJ STRANI: Basic Osnovno osiguranje uključuje ograničeno pokriće za tjelesne ozljede kod osoba koje nisu vozač do EUR 5,6 mil te za štetu na imovini do EUR 1,1 mil na svemu što nije vozilo Hertz.

OGRANIČENJA VOŽNJE: Vehicle Vozilo se ne smije voziti preko bilo koje hrvatske granice bez prethodnog pismenog odobrenja Hertza Hrvatska, osim ako prelazi granice Hrvatska - Bosna i Hercegovina na glavnoj cesti A8 (ruta E65) između Splita i Dubrovnika. Nepoštivanje ovih ograničenja poništava sve police osiguranja i kupac je u potpunosti odgovoran i odgovoran u slučaju krađe, nesreće, oštećenja na vozilu i bilo kakvih posljedica.

PREKOGRANIČNA NAKNADA: Svim vozilima, osim luksuznih kategorija, dopušteno je putovanje u inozemstvo pod posebnim uvjetima i samo na zahtjev lokalne Hertz poslovnice. Zahtjev se mora izvršiti 5 dana prije datuma preuzimanja najma, a cijena je 25 €.

NAKNADA ZA PUTOVANJA NA OTOK / TRAJEKT: Ako klijent vozi automobil na trajektu, kupovina naknade za putovanje Island / Ferryboat obvezna je i košta 2 eura / dan. U slučaju da klijent ne kupi ovaj proizvod i to dovede do oštećenja automobila na trajektu, sve ostale zaštite su nevažeće i kupac će biti odgovoran za štetu..

PROMETNE KAZNE: Prometne kazne plaća iznajmljivač. Ako ne, Hertz će ih platiti i kupcu naplatiti cjelokupni iznos saobraćajne kazne plus naknadu za administrativne nezgode, 40 € po slučaju, kako bi pokrio sve administrativne troškove..

OTKUP ODGOVORNOSTI ZA ŠTETU NA VOZILU (CDW): The Odgovornost iznajmljivača za štetu na iznajmljenom vozilu može se umanjiti, pod uvjetom da se ne krši hrvatski Zakon o prometu, na minimalnu naknadu od 850 € za grupe A,  B, H; 1.000 € za grupe C, D, M; 1.300 € za grupe N,; 1800 € za grupe YL,V4 plaćanjem 14, 16, 21, i 32 € dnevno. Oštećenja na donjoj strani automobila, kotači i gume ili gubitak ključeva / dokumenata o automobilu nisu obuhvaćeni.

SUPER - OTKUP ODGOVORNOSTI ZA ŠTETU NA VOZILU (SCDW): Može se prihvatiti tek nakon prihvaćanja (CDW) i iznajmljivač može smanjiti gornju odgovornost na minimalnu naknadu od 200 € za grupe A, B, K; 250 € za grupe C, D, M; 300 € za grupe N, ; 375 € za grupe YL,V4 kupnjom dodatnog dnevnog pokrića, tj. dodatnim plaćanjem 9, 10, 13 i 20 € dnevno. Odgovornost se ni u kojem slučaju ne može ograničiti ili otkazati zbog djelomične krađe, gubitka dijelova, pribora, dokumenata, oštećenja guma i bilo kojeg drugog dijela na podvozju vozila.

ZAŠTITA OD KRAĐE (TP): Odgovornost korisnika za krađu može se smanjiti na 850 € za grupe A, B, K; 1.000 € za grupe C, D, M; 1.300 € za grupe N,; 1.800 € za grupe YL,V4 plaćanjem 7 € dnevno za grupe A, B, K; 8 € dnevno za grupe C, D, M; 11 € dnevno za grupe N, ; i 16 € dnevno za grupe YL,.

SUPER COVER (SC): Iznajmljivač može biti potpuno osiguran u slučaju potpune krađe ili oštećenja vozila Hertz, pod uvjetom da je unajmljivač prethodno prihvatio odgovarajuće troškove pokrića za CDW, SCDW i TP s dnevnom naknadom od 4 € za grupe A, B, K, 5 € za grupe C, D, M, 6 € za grupe N, i 7 € za grupe YL,V4 ili ima rezervaciju koja uključuje ova pokrića. Sljedeći slučajevi nisu obuhvaćeni:

  • oštećenja na donjoj strani automobila, naplataka i guma, razbijeno staklo automobila ili gubitak ključeva i dokumenata vozila,
  • izgorena spojka,
  • bilo kakva oštećenja zbog nedostatka ulja ili kao rezultat uporabe pogrešnog goriva,
  • oštećenja na vozilu eksplozijama, miniranjem ili namjernim paljenjem,
  • oštećenja nastala uslijed utjecaja alkohola ili droga,
  • Šteta koju uzrokuje neovlašteni vozač.

OSIGURANJE OSOBNE NESREĆE (PAC): For a daily charge of €4, it insures driver and passengers in case of an accident involving rented vehicle. Amounts insured are in accordance with valid terms and conditions of the insurance company.

ADMINISTRATIVNE NAKNADE U SLUČAJU ŠTETE (IAF): U slučaju nezgode zbog odgovornosti iznajmljivača, iznajmljivač je dužan platiti Hertzu nepovratnu naknadu u iznosu od 40 eura za pokrivanje administrativnih troškova.

POLITIKA GORIVA / NAKNADA ZA GORIVO: For Za najam od 1-2 dana, kupac treba vratiti automobil s istom količinom goriva kao što je prikazano u trenutku preuzimanja. U slučaju da ga kupac vrati s manjom količinom, kupcu će se naplatiti vrijednost goriva koje nedostaje. Uz to, primijenit će se i naknada za usluge dopunjavanja goriva koja danas iznosi 20 eura.

Za trajanje najma od tri (3) dana, kupac je dužan unaprijed platiti trošak količine goriva koja se nalazi u spremniku iznajmljenog automobila u trenutku preuzimanja. Nakon povratka automobila - i to samo u ovom trenutku - kupac može zatražiti povrat novca u tom vremenu s gorivom u spremniku. U ovom slučaju, ako je količina goriva u spremniku manja od one koju je kupac platio, tada će se primjenjivati ​​Naknada za dolivanje goriva koja danas iznosi 20 eura. Svaki povrat sredstava bit će obrađen putem kupčeve kreditne kartice.

Cijena po litri korištenog goriva prosječna je cijena goriva za područje na kojem je automobil iznajmljen. Naknada za uslugu dolijevanja goriva iznosi 20 eura, dok Hertz zadržava pravo promjene u budućnosti bez prethodne najave. Svi povrati goriva, sporovi itd. Moraju se riješiti s Hertz osobljem u trenutku povratka vozila. Hertz neće razmatrati bilo kakve reklamacije nakon izdavanja konačne fakture. Letak s politikom goriva dostupan je u svim Hertz poslovnicma na pet jezika.

OSIGURANJE GUMA I VJETROBRANSKOG STAKLA: Osiguranje guma i vjetrobranskog stakla (TGI) pruža zaštitu od posljedica oštećenja na gumama, vjetrobranskom staklu te bočnim i stražnjim prozorima uz plaćanje dodatne naknadu od 5€ za skupine A, B, K, 6€ za skupine C, D, M, 7€ za skupinu N i 8€ za skupinu YL,V4. Ako TGI nije prihvaćen, klijent će biti odgovoran za punu vrijednost štete na gumama, vjetrobranskom staklu te bočnim i stražnjim prozorima.

DJEČJE SJEDALICE: Uporaba dječjih sjedalica obavezna je u Hrvatskoj za djecu do 6 godina starosti. Hertz nudi sigurnosne sjedalice za djecu stariju od 6 mjeseci za sve kategorije vozila i na svim lokacijama. Nadoplata iznosi EUR 15 po danu, maksimalno EUR 45 po najmu. Jednosmjerni najam dozvoljen je unutar Hrvatske i izvan nje bez dodatne naknade za opremu. Ako je oprema izgubljena ili oštećena, iznos najma uvećat će se za EUR 150.

DODATNI VOZAČ: Naknada za svakog dodatnog vozača iznosi EUR 8 po danu, maksimalno EUR 80 po najmu.

GPS: Naplaćuje se dodatna naknada od EUR 10 po danu, maksimalno EUR 100 za svako razdoblje najma.

NAKNADA ZA ZIMSKU OPREMU: Obavezna naknada u razdoblju od 15. studenoga do 15. travnja.

JEDNOSMJERNI NAJAM: Jednosmjerni najam je najam koji počinje na jednoj lokaciji, a završava na drugoj. Domaća naknada za jednosmjerni najam između svih poslovnica unutar republike Hrvatske iznosi 300 EUR, unutar istog grada (zračna luka – centar grada) nema naknade. Međunarodna naknada za jednosmjerni najam također postoji ali podliježe raspoloživosti pa se procjena troškova šalje na zahtjev.

USLUGA DOSTAVE / PRIKUPA VOZILA: Usluga Dostava / prikupa vozila izvan Hertz poslovnica dostupna je na zahtjev. Minimalna naknada za dostavu ili prikupljanje u blizini Hertz poslovnice iznosi 14 € po isporuci / prikupu. Noćna usluga dostave / prikupa vozila van radnog vremena naplaćuje se 25 eurae.

POREZI: Sve navedene naknade i troškovi podliježu porezu na dodanu vrijednosti i ostalim lokalnim taksama.

RASPOLOŽIVOST: Hertz zadržava pravo izdavanja drugačijeg modela vozila od onog koji je prvobitno bio rezerviran s time da je tip modela ekvivalentan ili bolji.

VALUTA: Svi su iznosi navedeni u EUR/eurima samo informativno i za plaćanje predujma. Naknade se naplaćuju u poslovnici najma u kunama/HRK po tečaju Hrvatske narodne banke.

couple-newsletter2
Zatražite Newsletter!